Avem nevoie de 1 pahar de sare fina, 1 pahar de apa calduta si 2 pahare de faina.
Trebuie
sa se primeasca un aluat nici prea moale nici prea uscat, numai bun de
modelat. Il impartim in bucati si coloram cu colorant alimentar sau
facem obiecte albe, le uscam si le vopsim mai tirziu. Pentru copii sunt
interesante ambele metode. Obiectele din acest aluat se usuca mai intii
la temperatura camerei (nu depasiti 24 h ca sunt apoi prea fragile) si
apoi se dau in cuptor la temperatura 75°-100° maxim. Timpul de uscare
il adaptati in dependenta de marimea obiectelor.. Aina a adorat aluatul
acesta, l-a tot botit si a facut si mere si morcov si rupea bucatelele,
si-l amesteca, si-l taia, il punea in farfurioare si iar de la
inceput..;nu se plictisea defel...
Cu Emma din asa aluat am facut diferite minunatii: fructe, legume pentru papusele...decor pentru brad...
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire