O reteta pe care vreau sa o salvez in carnetul meu virtual de retete este a acestor chiflute preferate ale Emmei si Ainei.
Avem nevoie de mainute harnicute si
500 gr de faina
80gr zahar
1lingurita mica(cum sunt cele minuscule pt cafea) de sare
10 cl de unt topit sau ulei
25cl de lapte
1 ou
20 gr de drojdie proaspata
Drojdia se dizolva in laptele caldut adaogind si putina faina si zahar din cantitatea totala. Lasam 15minute pina se face o caciula de spuma deasupra.
Intr-un bol punem faina, zaharul, sarea, untul topit plus drojdia cu laptele. Framintam bine, bine, iese un aluat lipicios. Il presaram cu putina faina si lasam 1h la loc cald sa dospeasca.
Modelam apoi chiflutele, cu miinile date cu ulei sau presarind faina . Lasam asa in tava 30 minute.
Le coacem in cuptor incalzit la 180° timp de 15-20 minute.
Iese minunate, puhave. Papuselele mele le adora si sale faca si sa le pape. Le punem si cu bucatele de ciocolata inauntru. Pentru gustarica de la ora 16 sunt minunate !!!
inainte de a le coacele-am dat cu peria cu putin lapte cu zahar
Din cantitatile date mie mi-au iesit 16 bucati. Dupa ce se racesc complet le congelez cate doua in saculet. Sunt la fel de bune dupa dezghetare.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire