mercredi 25 novembre 2015

Biscuiti cu nuci si alune inrobati in ciocolata


Atit de simpli si gustosi !!!

Pt aluat:

100 gr unt
80 gr zahar
1 pachetel de zahar vanilat
1 ou
150 gr faina
50 gr de miez de nuca
50 gr de alune

Pt glazura

200 gr de ciocolata 52 % cacao

Intr-un bol zbatem cu mixerul untul moale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat timp de 2-3 minute. Adaogam un ou si zbatem cu viteza mai mica inca 1 minuta. Adaogam faina si nucile farimitate si mestecam cu o lingura de lemn. Pe o tava acoperita cu hirtie de copt formam 12 biscuiti. II coacem la 175° timp de 10-15 minute, nu mai mult.
II racim si ii glazuram cu ciocolata topita.Eu am folosit numai 120 gr.  Pentru ca ciocolata sa luciasca si sa se intareasca frumos pe biscuiti, trebuie topita la aburi la temperatura cit mai mica, adica sa nu infierbintati prea tare ciocolata.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire