mardi 3 novembre 2015

Biscuiti de casa

Toata noaptea si dimineata Aina a avut febra, asa ca nu ne-am dus la gradinita... Dupa o doza de paracetamol si o primblare buna la soare, prin frunze ne-am intors acasa si am facut niste biscuiti tare gustosi. Printesa mea tare s-a mai amuzat facindu-i. Iata si reteta



pentru aluat

250 gr de unt
2 pahare de faina
1 pahar de zahar pudra
1/2 lingurita de soda de mincare
un virfde cutit de sare
arome (lamiie,, vanilie)

pentru glazura

150 gr de zahar pudra
2 linguri cacao
3 linguri de apa fierbinte
2 linguri de unt topit

Intr-o farfurie sau chiar pe masa punem faina gramada, adaogam sarea si soda de mincare,pudra zahar facem o adincitura si stricam oul, punem vanilia, eu am pus si sucul de la o jumatate de lamiie (si am adaogat mai multa faina ca era prea moale si lipicios, asa ca trebuie de potrivit putin cantitatea de faina casaseprimeascaun aluat bun de lucrat), untul taiat bucatele mici. Cu degetele mestecam pina se omogenizeaza..Aina s-a ocupat :) Punem in frigider vreo 2 ore. Taiem ce forme dorim.

pregatim glazura: in zaharul pudra amestecat cu cacao punem apa si punem la foc incet o minuta sa se topeasca bine. Luam de pe foc, adaogam untul. E gata. Eu nu am topit pe foc, canu era scris (reteta e dintr-o carte veche ruseasca) si se vedea pudra nu chiar bine dizolvata. Dar pastrez reteta deoarece au fost tare, tare gustosi biscuitii nostri.




   iata-i facuti  inca odata cu glazura topita pe foc putin, se primeste foarte lucioasa

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire